xdescarca-ghid-cum-aleg-un-filtru-de-apa-ebook-gratuit-7filtre-buton

Presiunea apei in retea – Ce probleme pot fi cauzate de un debit scazut sau prea puternic?

Presiunea apei in retea 7 filtre

Un subiect extrem de important ce tine de siguranta locuintei tale este legat de presiunea apei in retea. Nu foarte multa lume stie cat de grave pot fi problemele cauzate de o presiune a apei la robinet prea mica sau prea mare, iar aceste defectiuni, daca nu sunt la timp rezolvate, te pot costa destul de mult. De aceea, este esential sa stii cateva lucruri despre cum poti masura corect presiunea apei din retea.

1. De ce este necesar sa masori frecvent presiunea apei in retea?

Atunci cand te confrunti cu probleme legate de presiunea apei reci din retea, primul pas este diagnosticarea tipului defectiunii: este prea mica sau prea mare? Pentru a descoperi acest lucru, trebuie sa o masori, iar in functie de rezultat, vei putea aplica solutiile necesare.

Fii precaut si masoara cat mai frecvent presiunea apei la robinet, pentru a evita problemele ce pot aparea odata cu o defectiune de acest tip. Imediat ce constati ca presiunea apei reci in retea nu este normala, incepe sa iei imediat masuri pentru a nu agrava situatia.

Partea importanta pe care trebuie sa o ai in vedere atunci cand sesizezi ca presiunea apei in retea este mai scazuta sau mai ridicata, este faptul ca o poti masura doar cu un manometru. Astfel, vei putea afla exact problema pe care o are presiunea apei tale. Mai mult, in cazul in care doresti sa consumi apa de la robinet fara griji, pe un sistem de osmoza inversa vei avea nevoie si de o presiune ideala a apei.

2. Ce probleme poate cauza defectiunea presiunii de apa din retea?

Trebuie sa stii ca defectiunea presiunii de apa din retea nu este un lucru de ignorat, astfel ca te poti trezi cu un set de cheltuieli pe care le-ai putea evita daca iei masuri la timp. Asadar, odata ce simti ca presiunea apei la robinet incepe sa isi modifice debitul, cauta sa rezolvi problema cat mai rapid.

2.1. Probleme cauzate de o presiune la apa din retea prea slaba

  • Sarcinile zilnice vor deveni extrem de epuizante, avand in vedere faptul ca apa joaca un rol de baza in rezolvarea lor. Spalatul vaselor, de exemplu, va fi frustrant, iar tu vei pierde foarte mult timp straduindu-te sa faci acest lucru cum trebuie;
  • Odata ce te confrunti cu o presiune redusa a apei din retea, fii convins ca si electrocasnicele tale vor avea la fel de mult de suferit, in special daca ne gandim la masina de spalat;
  • Cat despre dusuri, un debit scazut al presiunii apei la robinet in retea va face ca dusurile sa fie foarte neplacute si incomode.

2.2. Probleme cauzate de o presiune la apa din retea prea puternica

  • Costurile la apa vor creste semnificativ, astfel ca vei pierde o foarte mare cantitate de apa fara niciun folos;
  • Tevile vor avea si ele de suferit, iar pe langa zgomotul deranjant pe care il vor produce, acestea se pot sparge cu usurinta si pot cauza scurgeri neplacute. In timp, te poti confrunta cu mucegai si inundatii, astfel ca tevile sunt mult mai predispuse la coroziune;
  • Si in acest caz, aparatele tale electrocasnice se pot defecta, cauzand, la randul lor, scurgeri neprevazute.

Verificarea constanta a presiunii apei din retea este vitala pentru a nu avea parte de surprize neplacute. Fie ca vorbim despre o presiune scazuta care iti poate crea inconveniente la dus sau despre o presiune ridicata, ce poate chiar fisura tevile de apa din casa, trebuie sa stii cand si cum sa o masori. Nu uita faptul ca orice problema poate fi prevenita si rezolvata!

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi facuta publica. Campurile marcate sunt obligatorii.