xdescarca-ghid-cum-aleg-un-filtru-de-apa-ebook-gratuit-7filtre-buton

PH-ul apei – Ce trebuie sa stii pentru a te bucura de o apa sigura pentru tine si familia ta?

PH ul apei ce trebuie sa stii pentru a te bucura de o apa sanatoasa pentru tine si familia ta 7filtre

Cu toate ca aproape toata lumea stie ca organismul uman este compus din 70% apa, iar consumul acesteia este esential pentru supravietuire, sunt inca multi care nu se preocupa sa se informeze in legatura cu apa pe care o beau, mai ales cand aceasta provine de la robinet.

In goana de zi cu zi, majoritatea persoanelor nu numai ca nu reusesc sa atinga nivelul de consum minim recomandat de cadrele medicale, dar nici nu acorda o atentie semnificativa calitatii apei pe care o consuma. Vei afla din acest articol de ce este important sa stii care este pH-ul apei pe care o consumi si cum poti beneficia de o apa sigura pentru intreaga familie.

1. PH-ul apei si sanatatea ta

Desi este tot mai intalnit in ultima vreme, este important ca oamenii sa inteleaga cu adevarat ce inseamna, de fapt, pH-ul apei si cum le afecteaza acest lucru viata de zi cu zi. Tocmai de aceea, este important sa te informezi in legatura cu calitatea apei pe care o consumi atat tu, cat si familia ta.

1.1. PH-ul apei

PH-ul apei reprezinta un coeficient care arata aciditatea sau bazicitatea unei substante. In termeni de specialitate, pH-ul masoara concentratia ionilor de hidrogen intr-o solutie pe baza de apa. Un pH mai mic inseamna ca exista mai multi ioni de hidrogen in lichid, in timp ce un pH mai mare indica mai putini ioni de hidrogen in lichid. In termeni simpli, pH-ul este o scala de la 1 la 14 care masoara aciditatea sau alcalinitatea unui lichid.

1.2. Ce inseamna pH neutru?

In forma sa cea mai pura, apa are un pH de 7, ceea ce reprezinta practic mijlocul sistemului de reprezentare. Orice cu un pH sub 7 este un acid, iar orice cu un pH peste 7 este un alcalin sau o baza. Particulele din apa pot modifica pH-ul si se recomanda ca valoarea acestuia pentru apa de consum sa se situeze intre 6.5 si 8.5. Acest sistem de reprezentare a fost introdus de omul de stiinta danez S.P.L. Sorensen in 1909 si se aplica numai lichidelor pe baza de apa.

PH ul apei ce trebuie sa stii pentru a te bucura de o apa sanatoasa pentru tine si familia ta 1 7filtre

Pentru a avea un termen de comparatie comun si pentru a intelege mai bine ce inseamna pH neutru, ia in calcul faptul ca otetul este foarte acid si are un pH de aproximativ 2 in sistemul de masurare mentionat. Pe de cealalta parte, inalbitorul este foarte alcalin si are un pH de aproximativ 13.5.

1.3. Apa cu pH mare

Daca o apa cu pH neutru se situeaza peste nivelul mediu de 7, se vorbeste despre o valoare alcalina. De altfel, unii nutritionisti sunt de parere ca apa cu un pH peste 8 are beneficii asupra corpului si functionarii normale a acestuia, mai ales in conditii de efort fizic sustinut.

Cu toate acestea, nu sunt inca studii complete in ceea ce priveste apa alcalina si felul in care aceasta poate face diferenta prin comparatie cu cea cu un pH neutru. Dupa ce te-ai informat despre proprietatile, beneficiile si contraindicatiile apei alcaline, poti opta pentru un sistem de filtrare a apei prin filtre cu magneziu.

PH ul apei ce trebuie sa stii pentru a te bucura de o apa sanatoasa pentru tine si familia ta 2 7filtre

2. Ph apa – Ce consumi? Apa de la robinet versus apa imbuteliata 

Atunci cand vine vorba de consumul de apa, din pacate cei mai multi dintre romani se situeaza la extreme – fie consuma apa de la robinet, nefiltrata, fie cumpara apa imbuteliata. Este important sa te informezi ce presupune fiecare varianta, in ce fel iti poate afecta sanatatea, respectiv bugetul familiei si sa gasesti cea mai buna solutie pentru a te asigura ca beneficiezi de o apa de buna calitate. 

2.1. Ph-ul apei de la robinet

Chiar daca exista reglementari clare in ceea ce priveste consumul apei potabile din sistemul public, de multe ori acest lucru nu inseamna si faptul ca beneficiezi de cea mai buna optiune. Apa de la robinet nu este o varianta sanatoasa, avand in vedere faptul ca regiile de apa o trateaza cu multe substante daunatoare organismului pe termen mediu si lung.

Dincolo de asta, de cele mai multe ori se simte gustul si mirosul de clor, ceea ce este un semn de alarma pentru orice utilizator. La aceste aspecte contribuie si neincrederea in infrastructura invechita si depasita.

Un sistem de filtrare a apei de la robinet nu numai ca poate filtra impuritatile, dar are marele avantaj ca iti va oferi posibilitatea de a consuma o apa de o calitate mai buna atat prin reglarea pH-ului, cat si prin mineralizarea ei.

PH ul apei ce trebuie sa stii pentru a te bucura de o apa sanatoasa pentru tine si familia ta 3 7filtre

2.2. PH -ul apei imbuteliate

Din pacate, a devenit tot mai comun ca oamenii sa cumpere apa imbuteliata, desi impactul pe care il are aceasta industrie asupra mediului este extrem de puternic. Nu numai ca inseamna un consum semnificativ de resurse, dar este si o risipa covarsitoare pentru planeta. Cu toate acestea, impactul direct si imediat asupra societatii nu este atat de evident si poate tocmai de aceea a devenit un lucru banal sa cumperi apa imbuteliata. Pe termen lung, acest obicei polueaza si afecteaza viata fiecaruia, daca tinem cont de faptul ca un PET se descompune in 300 de ani.

PH ul apei ce trebuie sa stii pentru a te bucura de o apa sanatoasa pentru tine si familia ta 7filtre

Dincolo de acest aspect, consumul casnic de apa imbuteliata inseamna un efort fizic si financiar care afecteaza direct viata familiei tale. Daca te afli in aceasta situatie, incearca sa faci un calcul simplu care te poate convinge sa renunti la acest obicei. Calculeaza cati litri de apa imbuteliata se consuma in gospodarie intr-un an si prin comparatie, ce inseamna o investitie intr-un sistem de filtrare a apei. Cu siguranta, vei fi surprins de diferenta enorma in defavoarea apei la PET.

3. Importanta PH-ului in apa – Ce trebuie sa faci pentru a consuma o apa sigura?

Daca subiectul ph-ului existent in apa pe care o consumi te preocupa, afla ca sunt mai multe lucruri pe care le poti face pentru tine si familia ta. De exemplu, poti sa testezi apa de la robinet si in urma acestei analize sa alegi un sistem de filtrare potrivit nevoilor tale.

3.1. Ph-ul apei de la robinet – Solutii pentru acasa si pentru birou

Nu numai ca este cea mai eficienta, dar investitia intr-un sistem de filtrare a apei de la robinet este si cea mai la indemana metoda prin care poti sa beneficiezi de un ph al apei potrivit pentru consum. Un sistem de filtrare a apei cu osmoza inversa va asigura o apa purificata, ideala pentru organism. In plus, un astfel de filtru pentru consum casnic poate fi instalat chiar de tine si de poti bucura rapid de beneficiile sale.

Daca ai copii, este cu atat mai important sa te documentezi in ceea ce priveste pH-ul apei pe care o consumati, atat ca atare, cat si in prepararea alimentelor.

Este important sa nu dai copiilor apa nefiltrata, organismul lor fiind mult mai sensibil la impuritatile care se pot regasi in apa de la robinet. Chiar daca se practica fierberea apei ca masura de siguranta, este un mit faptul ca toate impuritatile din apa dispar prin acest proces.

copil bea apa cu ph potrivit

3.2 PH-ul apei si sistemele de filtrare

De la sistemele de filtrare a apei de uz casnic, pana la cele industriale, filtrarea apei este un proces extrem de important pentru asigurarea unui consum de o calitate superioara. Nu doar ca aceste filtre pot ajusta ph-ul apei pe care o consumi, dar o pot imbunatati prin proceduri tehnologice de ultima generatie.

In cazul in care nu beneficiezi de racordarea la o regie de apa care trateaza deja apa data spre consum conform legislatiei, cauta solutii specifice pentru sistemul tau. Alegerea unui sistem de filtrare iti va schimba semnficativ calitatea vietii. Tocmai de aceea, este important sa pui intrebarile potrivite si sa alegi in cunostinta de cauza.

schimb filtru ph

Ce trebuie sa faci inainte sa alegi un sistem de filtrare a apei:

  • Testeaza pH-ul apei pe care o consumi. In functie de rezultate, alege cea mai buna solutie pentru necesitatile tale. De exemplu, daca pH-ul este la limita de jos, cauta un filtru cu magneziu care va alcaliniza apa;
  • Ia in calcul si marimea filtrelor si spatiul pe care il ai pentru depozitarea de sub chiuveta;
  • Daca se poate, alege un filtru pe care il poti instala chiar tu;
  • Nu alege sistemul in functie de pret, ci de ceea ce inseamna aceasta investitie pe termen mediu si lung. De exemplu, ai fi surprins sa observi ca o astfel de achizitie poate fi recuperata intr-un timp mult mai scurt decat crezi, daca vei compara cu banii pe care ii consumi cumparand apa imbuteliata;
  • Asigura-te ca schimbi periodic cartusele de filtre conform instructiunilor de utilizare.

Fara indoiala, apa pe care o consumi tu si familia ta are o importanta deosebita in viata voastra. Din fericire, tot mai multi romani au inceput sa fie interesati de calitatea vietii, precum si de impactul pe care il au asupra mediului inconjurator.

Alegerea unui sistem de filtrare a apei de la robinet este una dintre acele decizii care nu numai ca va schimba semnificativ sanatatea familiei, dar va ajuta si bugetul acesteia. In functie de nevoile specifice pe care le ai, informeaza-te despre sistemele de filtrare si fa cea mai buna alegere!

Sursa foto: Shutterstock.com

Produse asociate

3
499.00lei
Disponibil la comanda
Arata mai mult

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi facuta publica. Campurile marcate sunt obligatorii.