xdescarca-ghid-cum-aleg-un-filtru-de-apa-ebook-gratuit-7filtre-buton

Apa are gust? Care sunt substantele care ii schimba gustul si cum poate fi rezolvata aceasta problema?

Duritatea-apei-img-1-7filtre-articol-blog

De cate ori nu ai observat diferentele de gust in cazul apei pe care o bei? Singura apa care va fi in totalitate sanatoasa pentru tine si familia ta este cea curatata de impuritati si tratata astfel incat sa aiba un nivel echilibrat de minerale. 

Desi multe persoane considera ca apa imbuteliata este alegerea potrivita, este mult mai economic, practic si sanatos sa utilizezi apa de la chiuveta. Cu toate acestea, ea trebuie tratata corespunzator, atat pentru a-i echilibra compozitia chimica, cat si pentru a-i transforma gustul. Apa netratata poate avea un gust diferit, deseori neplacut, motiv pentru care multi oameni se feresc de ea.

1. Ce gust ar trebui sa aiba apa?

Apa poate avea diferente de gust ce se datoreaza atat nivelului de minerale din ea, cat si surselor din care aceasta provine.

Astfel:

  • Apa de la robinet este tratata de regula cu fluoruri, lucru care ii poate afecta gustul. In plus, apa de la robinet poate avea gust de metal si din cauza tevilor vechi prin care aceasta se scurge. 
  • Apa de izvor este adesea tratata din pricina locurilor prin care trece, iar apoi este imbuteliata.
  • Apa de fantana poate avea un gust usor diferit fata de apa imbuteliata, fiindca poate contine foarte multe minerale care ii schimba gustul.
  • Apa alcalina este considerata a fi o alta sursa foarte buna de apa, deoarece gustul acesteia este unul bland, gustos. 

Ceea ce mai trebuie sa stii pentru a identifica problemele apei, in functie de gustul acesteia:

  • Gustul sarat  este cauzat de prezenta cloruriii de sodiu in apa
  • Gustul amarui este cauzat de sulfatul de magneziu
  • Gustul de metal al apei indica prezenta clorurii de fier in apa
  • Gustul dulceag este cauzat de prezenta carbonatului de calciu
Apa-alcalina-proprietati-beneficii-contraindicatii-7filtre-img-3

In cazul in care consideri ca este mult mai comod ca folosesti apa de la chiuveta si constati ca aceasta are gust amarui sau metalic, este recomandat sa incepi de indata sa cauti solutii in acest sens. Substantele cu care se curata apa sunt nocive pentru organism, mai ales daca sunt ingerate in cantitati foarte mari.

2. Metode prin care poate fi obtinuta apa pura la chiuveta

Chiar daca pare ireal, apa de la chiuveta poate fi modificata, astfel incat aceasta sa fie buna de baut. Prin intermediul unor dispozitive de filtrare a apei sunt eliminate toate substantele nocive din aceasta. 

Daca te-ai saturat sa cumperi apa imbuteliata si sa cheltui anual foarte multi bani pe aceasta, este recomandat sa iei in considerare un filtru de apa de calitate superioara, premium, care sa iti ofere apa curata si tratata corespunzator si un plus de confort acasa.

Pe de o parte, daca te gandesti sa instalezi un sistem de filtrare a apei in propria locuinta, iti poti indrepta atentia spre sistemele de osmoza inversa. Acestea se monteaza foarte usor, fapt pentru care nu ai nevoie de ajutorul unui specialist pentru a monta filtrul. 

Cu alte cuvinte, cu ajutorul acestui sistem te bucuri de cea mai buna si sanatoasa apa intr-un mod foarte simplu si usor!

Pe de alta parte, iti poti atinti privirea si asupra purificatoarelor de apa, care sunt foarte eficiente in filtrarea si ultrafiltrarea apei de la chiuveta. Acest tip de filtru curata apa in profunzime, eliminand orice urma de clor, fier sau toxine provenite din conductele prin care trece aceasta. 

De asemenea, exista diferite filtre de curatare a apei si pentru centrele industriale sau pentru HoReCa, astfel incat fiecare persoana sa se poata bucura de cea mai buna apa, indiferent unde s-ar afla. 

In cele din urma, trebuie sa stii ca este mult mai sanatos, convenabil si inteligent sa utilizezi apa de la chiuveta tratata corespunzator, decat sa cumperi mereu apa imbuteliata, care are pretul foarte ridicat. Astfel, este esential sa iei in considerare filtrele si purificatoarele premium,  care pot imbunatati calitatea apei in mod considerabil. 

Sursa foto: Pixabay.com

Produse Asociate

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi facuta publica. Campurile marcate sunt obligatorii.